Het zal niemand ontgaan zijn dat we in een uitzonderlijk klimaat zitten qua energieprijzen en daar ontsnappen ook onze pellets niet aan. Sinds eind vorig jaar zijn er reeds tekorten en hogere prijzen, doch de meeste van onze klanten hadden dat nog niet aan de lijven ondervonden door hun stock die ze aankochten vorige zomer aan normale prijzen. Zij schrikken nu ineens van de hoge prijzen natuurlijk omdat hun vorige aankoop soms 1 jaar geleden is.

Ik kan u nu reeds vertellen dat wij er alles aan deden om u het vorige seizoen van pellets te voorzien en dat is ook onze planning het komende seizoen, maar niet zoals jullie de voorbije jaren gewoon waren…

Wereldwijd wordt hout in het algemeen meer en meer gebruikt als “echte volwaardige brandstof”en vooral voor elektriciteit centrales omdat dit niet meer haalbaar is op gas en daardoor zijn de prijzen hoog , de vraag nog hoger en het aanbod veel te laag waardoor we in de huidige situatie terecht komen.

Vele collega’s en grote merken zaten het vorige seizoen al zonder pellets en dit willen wij absoluut vermijden en dit kunnen we enkel met een weldoordacht voorraadbeheer om zo iedereen te kunnen voorzien van zijn pellets om de komende winter door te komen. We kunnen tot ons groot spijt niet aan voldoende volume geraken om aan jullie gebruikelijk hoeveelheid zomeraankoop te voldoen , maar doen daar alles aan door bij meerdere leveranciers te gaan aankloppen. Daarom stellen wij het volgende plan op om het komende winterseizoen aan te pakken:

-tot ons grote spijt kunnen wij GEEN NIEUWE KLANTEN AANVAARDEN

-elke BESTAANDE KLANT KAN 1 PALLET AANKOPEN zowel om te laten leveren als om op stock te plaatsen.

-Indien u meer dan 1 pallet verbruikt per seizoen kan u na 3 maand de volgende pallet aankopen

-de pellets die aangekocht worden om te leveren gaan we ook binnen de maand uitleveren en NIET OP STOCK PLAATSEN 

-de pellets die aangekocht worden om af te halen en bij ons op stock staan MOETEN MAX 2 MAAND NA AANKOOP AFGEHAALD ZIJN 

-er worden geen pellets aan uw stock toegevoegd als deze nog meer dan 20 zakken bevat

Ik hoop dat we op u als klant en ook op uw begrip kunnen rekenen om zo deze barre periode door te komen en zo snel mogelijk te kunnen overschakelen naar wat we gewend waren. Weet dat deze periode nog erger is voor ons dan voor u en wij er alles zullen aan doen om u te beleveren.  WIJ NEMEN AL DEZE MAATREGELEN NIET VOOR ONS PLEZIER!!! Ook wil ik even meedelen dat er zeker en vast niets van deze hoge prijzen bij ons blijft plakken in tegendeel onze werkingskost is ook veel duurder.

 

Het Pelletfactory team hoopt op uw begrip en samen komen we er wel door!!!